Peter De Meyer Epoxy Art | Kopie naar Caravaggio
22172
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22172,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.1,menu-animation-underline,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive,mob-menu-slideout-over

Kopie naar Caravaggio

Olieverf op canvas

Caravaggio schilderde in een periode dat in Italië de Barok domineerde. Caravaggio’s stijl week echter op een belangrijk onderdeel af: zijn voorstellingen waren veel naturalistischer dan die van de barokke kunst, waarin idealisering domineerde. Caravaggio schilderde heiligen met rimpels, gescheurde kleren en zwarte nagelriemen (Ongelovige Thomas). En gebruikte hiervoor letterlijk modellen ‘van de straat’. In dat opzicht was zijn werk destijds in Italië volkomen uniek. Zijn doel was echter niet veel anders dan dat van de andere katholieke barok-schilders. Ook hij wilde de gelovige verleiden tot het katholieke geloof, maar dan vooral door de heiligen menselijker te maken en daardoor ‘dichterbij’ te brengen.

Een tweede belangrijk aspect dat nieuw was aan zijn werk was het nadrukkelijke gebruik van het clair-obscur, het dramatische licht-donker contrast, dat zijn figuren in theatrale lichtbundels laat opdoemen tegen een duistere achtergrond.

Afmeting

40cm x 50cm

Prijs

350 Euro (excl. verzendkost)

Category

Portretten

Peter De Meyer Epoxy Art